Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Vozač izbačen iz Googleovih automobila
Članak
Objavljeno: 08.11.2017. 14:31

Waymo 

VIDEO: Vozač izbačen iz Googleovih automobila

Googleovi autonomni auti počeli su prometnicama voziti putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

VIDEO: Vozač izbačen iz Googleovih automobila

Googleov projekt autonomnih automobila pod nazivom Waymo, ušao je u novu fazu testiranja. Iz vozila su u potpunosti izbačenikvalificirani vozači koji su do sada morali sjediti za upravljačem ako bi nešto krenulo po zlu, što znači da je upravljanje (i odgovornost) u potpunosti prebačena na robota.

Nakon više od 8 godina razvoja, Waymovi automobili su tako izašli na javne prometnice vozeći putnike na stražnjim sjedalima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Waymo u svojem priopćenju navodi da će flota potpuno autonomnih vozila krstariti javnim prometnicama Arizone u dosad najdužem i najopsežnijem testu, nakon kojeg bi se trebali steći svi preduvjeti da se promet osobnim vozilima prepusti u cijelosti vozačima robotima bez straha od bilo kakvih incidenata.

Waymo kaže da će svi ljudi imati pristup floti njegovih automobila, odnosno da se projekt neće temeljiti na modelu privatnog vlasništva, što bi moglo značiti da Google ima namjeru pokrenuti globalnu taksi službu s vozilima bez vozača, kakvu je svojevremeno najavio i Uber.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam