Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametna kućna destilerija cuge
Članak
Objavljeno: 14.11.2017. 14:45

AutoAlc 

VIDEO: Pametna kućna destilerija cuge

Na pritisak jednog gumba dobit ćete lozu, šljivu, votku, viski, gin…

VIDEO: Pametna kućna destilerija cuge

Ako ste ikada bili na veseloj pučkoj svečanosti koja se naziva pečenje rakije, znate da za to trebate dobar kotao, a kvaliteta žestice ovisit će ponajviše o osobi koja sjedi pored kotla i brine se za čitav proces, odnosno ponajviše za idealnu temperaturu i jačinu mlaza, kako žestica ne bi bila preslaba, ili pak toliko jaka da ju možete koristiti samo za dezinfekciju rana i WC-a.

Na Kickstarteru se pojavio projekt pametne kućne destilerije AutoAlc, koja predstavlja kompletno rješenje za jednostavno pečenje cuge. U podnožju se nalazi spremnik zapremine od 13 galona (49 l) u koji stavljate fermentirano voće iz kojeg želite ispeći žesticu, a potom ćete pritiskom gumba odabrati program za izradu određenog pića, nakon čega će AutoAlc odraditi sav posao, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Ovaj gadget se još uvijek nalazi u fazi ranog prototipa v1.0, pa ne uključuje pametne tehnološke značajke o kojima pričaju, no njegov razvoj će ovisiti o tome hoće li skupiti lovu na Kickstarteru. Nadamo se samo da neće povećati broj pijanaca, jer i ovako imamo previše loše brlje i alkosa. Živjeli!

Vezani sadržaji
Ključne riječi alkohol pametna destilerija AutoAlc
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam