Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sve više pametnih mobitela u SAD-u
Članak
Objavljeno: 01.09.2011. 11:52

Android 

Sve više pametnih mobitela u SAD-u

Googleov operativni sustav za pametne mobilne telefone Android u SAD-u je povećao svoj udio.

Sve više pametnih mobitela u SAD-u

U srpnju je pokretao 41,8 posto pametnih mobitela u SAD-u, dok ih je u travnju bilo 36,4 posto, pokazuju podaci analitičke kuće Comscore.

Američki proizvođač Apple, koji na svoje pametne mobitele instalira vlastiti sustav, svoj je udio povećao za jedan posto na (na 27 posto). Ostalima su se tržišni udjeli smanjili.

Kanadski proizvođač Research in Motion, koji proizvodi BlackBerryje, doživio je smanjenje udjela svojeg operativnog sustava za četiri posto (na 21,7 posto). Američkom Microsoftu udio se na tržištu operativnih sustava za pametne mobitele smanjio za jedan posto (na 5,7 posto), a sustavu Symbian finske Nokije za 0,4 posto (na 1,9 posto).

U srpnju je u SAD-u pametni mobitel imalo 82 milijuna ljudi, što na tromjesečnoj razini znači rast od 10 posto. Ukupno je korisnika mobilne telefonije starijih od 13 godina 234 milijuna.

Najviše korisnika (25,5 posto) posjeduje mobitel južnokorejskog proizvođača Samsung. S 20,9-postotnim udjelom slijedi još jedan južnokorejski proizvođač LG, dok je na trećem mjestu američka Motorola s 14,1-postotnim udjelom. Četrti je Apple s 9,5-postotnim udjelom, a RIM je s 7,6 posto peti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam