Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.07.2016. 12:22

Najveći stunt 

VIDEO: Skok iz aviona bez padobrana u mrežu

Pogledajte skok s visine od 8.840 metara bez padobrana u mrežu veličine nogometnog igrališta.

VIDEO: Skok iz aviona bez padobrana u mrežu

Dokaz da ljudskom avanturizmu nikada nema kraja dolazi nam od strane elitnog padobranca Lukea Aikinsa, koji je odlučio izvesti nešto što predstavlja noćnu moru svim njegovim kolegama, skočiti bez padobrana i Wigsuit odijela iz aviona s visine od 8.849 metara u ogromnu mrežu veličine nogometnog igrališta koja bi mu trebala spasiti život.

Padobranac navodi da je ideju za ovaj pothvat dobio tijekom boravka na jednom filmskom setu, gdje su kaskaderi skakali s velikih visina na kartonske kutije i napuhance koji su im ublaživali padove, kao i od cirkuskih akrobata ispod kojih se nalazila sigurnosna mreža.

Zanimljivo je da će čitav pothvat uživo prenositi TV mreža Fox u jednosatnoj emisiji pod nazivom Heaven Sent.

U posljednjih nekoliko mjeseci Aikins je ispitivao mreže i skakao s manjih visina u njih kako bi bio siguran da će učinkovito ublažiti njegov pad pri brzini od nekih 200 km/h, a jedan od tih testova možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, mreže su testirane i pomoću lutki koje su izbacivane s velikih visina, a mnoge od njih su prolazile kroz mreže i razbijale se na komade. Osim učinkovitosti mreže Aikinsu će veliki izazov predstavljati i preciznost leta, jer neće moći preživjeti ako promaši mrežu pri doskoku.

Aikins je do sada izveo više od 18.000 skokova padobranom i Wingsuit odijelom, no priznaje da je nervozan uoči ovog pothvata, koji će predstavljati najveći "stunt" svih vremena.

TV mreža Fox nije previše komentirala ovaj opasni "reality show", no ipak se odlučila da prijenos ne ide u potpunosti u realnom vremenu, već će skok prenositi s određenom odgodom (delayem), kako gledateljima ne bi pružila živo gledanje mogućeg (samo)ubojstva.

EDIT: SKOČIO I PREŽIVIO!

Aikins je preživio skok koji možete vidjeti ovdje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam