Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.01.2017. 10:40

World Economic Forum 

Pokemon Go spašava svijet

Niantic će na Svjetskom ekonomskom forumu postaviti Pokestop lokacije koje upozoravaju na najveće svjetske probleme.

Pokemon Go spašava svijet

Kada govorimo o najvećim svjetskim problemima koji uključuju globalno zagrijavanje, nestašicu vode i hrane, ratne sukobe, terorizam i nejednakost, teško bismo se mogli složiti da u tome išta može pomoći igra Pokemon Go.

Međutim, tvrtke Niantic i The Pokemon Company se s time ne slažu, pa su se udružile s Googleom u projektima Global Goals i Project Everyone kako bi podigle svijest o takvim problemima lansiranjem specijalnih Pokemon Go lokacija na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom Davosu.

Posjetitelji konferencije će tako na raspolaganju imati 17 lokacija koje će Pokestopovima pružiti "globalne ciljevime" koji uključuju "ne siromaštvu" i "smanjenje nejednakosti". Kongresni centar Foruma će ujedno postati Gym, dok bi u proljeće Pokemon Go trebao uključivati dodatne "Global Goals" poruke i ciljeve za spašavanje svijeta.

Ovo pokazuje da se AR igra Pokemon Go može koristiti u pametne promotivne svrhe, no pitanje je koliko će ju igrati političari i vlasnici velikih svjetskih korporacija na konferenciji. Bilo bi zanimljivo vidjeti našu predsjednicu, premijera (ili koji su već hrvatski dužnosnici tamo), kako trče kongresnim prostorima i love Pikachua.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam