Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2016. 14:00

Hakirani haker 

Emailovi hakeru poznatih pokvarili nagodbu

Američki sud je hakera koji je provalio u emailove celebritya osudio na dvostruko dužu kaznu od očekivane.

Emailovi hakeru poznatih pokvarili nagodbu

Alonzo Knowles s Bahama, poznat je kao "haker celebritya", jer je upadom u emailove poznatih ličnosti iz svijeta show businessa došao do scenarija filmova i TV serija, te njihovih osobnih fotografija, među kojima i onih vrlo eksplicitnih sadržaja.

Uhićen je nakon što je pokušao prodati neobjavljene scenarije FBI-evom "undercover" agentu za 80.000 dolara, a početkom ove godine je na sudu priznao krivicu kako bi se izvukao s manjom kaznom. Federalni sud mu je umjesto 2,5 godine zatvora koliko je preporučilo tužiteljstvo, odlučilo "rebnuti" punih 5 godina, jer je sudac Paul A. Engelmayer zaključio da "postoji opravdana sumnja ponavljanja kaznenog djela".

Knowlesu zasigurno nije pomogla činjenica da je nakon priznanja krivice i kajanja, uoči izricanja presude iz zatvora slao emailove u kojima je najavio izdavanje knjige koja će "protresti Hollywood, jer će u njoj objaviti puna imena svih svojih žrtava, te fotografija koje prije nije objavio. U mailovima se također hvalio da će hakirati račune na Twitteru kako bi knjigu promovirao.

Kako je on hakirao emailove poznatih ličnosti, tako je i sud malo bacio oko u njegove, što je na kraju rezultiralo dvostruko većom kaznom u odnosu na onu za koju se nagodio s tužiteljstvom.

Kao što se kaže - tko mačem siječe, od mača i pogiba.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam