Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2011. 12:47

iPlayboy 

Svi brojevi Playboya na iPadu

Pročitajte sva izdanja Playboya izdana u 57 godina izlaženja.

Svi brojevi Playboya na iPadu

Američki časopis za odrasle Playboy objavio je kako su od danas sva izdanja, koja su izašla od osnivanja prije 57 godina, digitalizirana i postavljena na internet stranicu, koja je preko usluge za pretplatu optimizirana za iPad.
Na ovaj način svi zainteresirani imaju jedinstvanu priliku čitati, pretraživati i pregledavati svako izdanje Playboya koje je ikad objavljeno na svojem iPad tabletu.
Digitalizirani iPlayboy se sastoji od preko 130.000 stranica i sadrži svaku fotografiju, intervju, duplericu, istraživačku priču, tekstove, pa čak i reklame objavljene u svakom broju od 1953. godine.
Tijekom idućeg mjeseca na internet stranici će se nalaziti i ekskluzivni video materijali.

 Playboy je na lukav način zaobišao stroge cenzorske škare Applea 

Inače, zanimljivo je kako je Playboy zaobišao strogu cenzuru i proces autorizacije sadržaja za iPad. Naime, poznato je kako Steve Jobsova politika autorizacije sadržaja svih aplikacija za iPad mora proći strogu kontrolu Applea, te da golotinja Playboya baš nije nešto što bi Jobs i ekipa dopustili. Umjesto izrade aplikacije, Playboy je stoga odlučio napraviti običnu web stranicu koja je potpuno optimizirana za rad s iPadom. Drugim rječima, ovdje se uopće ne radi o programu ili aplikaciji, pa tako ni ne potpada pod cenzorske škare Applea. Apple će se sad vjerojatno zabrinuti hoće li i drugi izdavači slijediti put Playboya, obzirom da je proces autorizacije svake aplikacije za e-novine koje se distribuiraju preko Appleovih iPad uređaja, najgora stvar u današnjem izdavaštvu, koja ograničava slobodni protok informacija i sadržaja. 

Pretplata na "iPlayboy" iznosi osam dolara mjesečno, 60 dolara godišnje, ili 100 dolara za dvije godine. Pretplatiti se možete preko ovog linka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam