Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2011. 14:11

Istraživanje 

Kako postati popularan na Fejsu?

Između ostalog, istraživanja pokazuju kako je najbolje izbjegavati razgovore o religiji.

Kako postati popularan na Fejsu?

Popularnost na Facebooku se može steći pisanjem dužih priloga, razgovorima o glazbi i sportu, izbjegavanjem prevelike emotivnosti i priča o obitelji, ne obraćanjem pažnje na vrijeme i ne prevelikim korištenjem riječi "ti", pokazali su rezultati Facebookovog istraživanja o načinima na koje ljudi pišu i reagiraju na nove priloge.

Istraživanje je također pokazalo kako je najbolje izbjegavati religiozne teme, kao i da se ne može pronaći prijatelja kada su korisnici pospani. U ovo zadnje nismo ni sumnjali.

 Facebook je do rezultata došao analizom korištenja riječi na uzorku od milijun tekstova korisnika 

Facebook je do tih rezultata došao analizom korištenja riječi na uzorku od milijun tekstova korisnika s engleskog govornog područja, pri čemu su eliminirane sve informacije koje bi mogle otkriti njihov identitet. Kada su statusi postali anonimni, riječi su postavljene u 68 kategorija na osnovu programa za analizu teksta LIWC (Linguistic Inquiry and Word Count), autora Marte Francis i Jamesa Pennebakera. Neke od kategorija iz ove studije uključuju količinu korištenja osobnih zamjenica, glagola u prošlom vremenu, prijedloga, religioznih pojmova, te pojmova vezanih uz pozitivne i negativne osjećaje. Rezultati analize su se potom usporedili s brojem Facebook prijatelja testiranih korisnika, nakon čega se došlo do formule koja vam gotovo može garantirati veliku popularnost i ogroman broj prijatelja na Facebooku, naravno ukoliko vam je do toga uopće stalo.

 LIWC TEST

Ako vas zanima, LIWC test košta oko 500 kuna, a možete ga kupiti preko web portala autora i analizirati sve tekstove koji vas zanimaju, pod uvjetom da su pisani na engleskom jeziku. Ukoliko vam nije jasno kako to funkcionira, na istoj stranici imate i besplatnu online analizu. Potrebno je samo upisati spol i dob autora, te ubaciti dio teksta koji želite analizirati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam