Nalazite se
  • Lifestyle
  • Koliko iPhoneova zaustavlja metak iz kalaša
Članak
Objavljeno: 15.07.2015. 15:26

Crash Test 

Koliko iPhoneova zaustavlja metak iz kalaša

Nije nam poznato testira li Apple svoje telefone za korištenje u pancirkama.

Koliko iPhoneova zaustavlja metak iz kalaša

Vlasnik YouTube kanala EverythingApplePro, dobio je do sada preko 6 milijuna pregleda svojeg najnovijeg YouTube videa u kojem je izveo doista poseban crash test, koji je malo napredniji od onoga koji je svojevremeno izvela ekipa našeg Vidilaba koja je pucala snajperom u Sonim XP3 telefon.

Prvo je skupio osam iPhone telefona, uglavnom u rasponu od četvorke do šestice (uglavnom klonova a ne Apploovih originala), a potom izradio posebno postolje s utorima u koje je postavio mobitele na udaljenosti od nekih desetak centimetara jedan do drugog. Nakon toga je u "kalaš", odnosno rusku AK 47 jurišnu pušku ubacio metak kalibra 7,62, postavio se na nekih metar udaljenosti od telefona u klečeći položaj i na kraju opalio, negdje pri podnožju uređaja. Nakon toga je test ponovio, s time da je pucao ravno u sredinu mobitela.

Svrha ovog testa, bila je otkriti koliko iPhoneova može zaustaviti metak kalaša ispaljen iz neposredne blizine, koji se kreće brzinom od nekih 715 metara u sekundi, a to ćete i sami moći provjeriti u ovom videu.

Ako vam se ne da gledati video jer smatrate da vam u ovom trenutku ne treba dnevna doza nasilja (i obijesti), reći ćemo da se uspješno možete zaštititi od pogibije ako ispred sebe postavite pet iPhoneova, što znači da vam jedan jedini Appleov telefon postavljen u džep košulje neće moći spasiti život, mada sigurno postoji neki hollywoodski film u kojem je iPhone 6 izvukao glavnog junaka iz pogibelji. 

Izvor: EverythingApplePro [YouTube]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam