Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.07.2017. 12:24

Blue Origin 

Letite u svemir simulatorom Blue Origina

Jeff Bezos i ekipa omogućuju svakome da postane astronaut na par minuta u okviru EAA AirVenture konvencije.

Letite u svemir simulatorom Blue Origina

Blue Origin, privatna svemirska tvrtka koju je osnovao Jeff Bezos, osnivač Amazona, najpoznatija je po tome što je 2015. godine izvela vertikalno slijetanje svoje New Sheppard rakete prije Muskovog SpaceX-a. Nakon toga Blue Origin ju je koristio tijekom 2016. godine, čime je dokazao da je doista višekratno iskoristiva.

Mada Blue Origin u svim drugim stvarima kaska za SpaceX-om u smislu operativnosti svojih letjelica, pa se one još uvijek nalaze u ranijoj testnoj fazi, to ne smeta Bezosa da iskoristi svaku moguću priliku kako bi promovirao svoju svemirsku tvrtku.

Bezos je na svojem Twitter profilu pozvao sve posjetitelje EAA AirVenture konvencije koja se održava u Oshkoshu da sjednu u kapsulu za posadu New Shepard rakete i dožive putovanje u svemir.

Obzirom da kapsula još ne prevozi astronaute u svemir, za ovu potrebu je pretvorena u simulator, što znači da će putnici na prozorima koji su zapravo zasloni dobiti projekciju leta koji su snimale kamere New Sheparda tijekom stvarnih letova u svemir, odnosno do točke koja se nalazi na granici između Zemljine atmosfere i svemira. 

Kada će Blue Origin prvi puta u svemir dovesti astronaute za sada još nije poznato, ali možda će ovakvom promocijom privući investitore i malo si podebljati budžet za dalja istraživanja i testiranja.

Moramo priznati da nam kapsula za posadu izgleda nekako previše spartanski (čitaj prazno), pa baš i ne bismo dali ruku u vatru da će doista tako izgledati kada krene u svemir.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam