Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.04.2017. 12:38

Superscreen 

VIDEO: Superscreen skupio 2 milijuna dolara na Kickstarteru

Ovaj uređaj transformira bilo koji Android ili iOS telefon u 10-inčni 2K tablet.

VIDEO: Superscreen skupio 2 milijuna dolara na Kickstarteru

Među najuspješnijim novijim projektima na Kickstarteru poprilično se izdvaja Superscreen, za čiji razvoj su njegovi autori u trenutku pisanja ovog teksta crowdfundingom uspjeli prikupiti čak 2.451.792 dolara.

Ukratko rečeno radi se o 10,1-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir koji se pomoću aplikacije  sinkronizira s vašim pametnim telefonom (Android ili iOS) te ga pretvara u tablet. To znači da ćete na njemu dobiti "presliku" čitavog zaslona, pokretati i koristiti sve aplikacije, a sve to uz vrlo povoljno cijenu od samo 119 dolara ili 832 kn (preko Kickstartera).

Pored toga zaslon će vam donijeti razlučivost od 2560 x1600 piksela (2K), koja je veća od većine pametnih telefona na tržištu, a skalirati će i sve sadržaje, što znači da će se pri "razvlačenju" na veću dijagonalu softverski potruditi da vam slika izgleda čisto i kvalitetno, odnosno da ne izgleda kao loše digitalno zumiranje, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Osim podrške za multitouch dodirni zaslon, Superscreen omogućuje i korištenje stylus olovke, a proizvođači iz tvrtke Transcendent Designs tvrde da neće dolaziti do laga čak i ako su telefon i zaslon međusobno udaljeni do 30 metara.

Mada se u uređaju ne nalazi sva elektronika kao u samostojećem tabletu, on dolazi s dvije vlastite kamere (5 MP stražnjom i 2 MP prednjom), posjeduje vlastite zvučnike i troši 70 postomanje bateriju u odnosu na klasične tablete.

Sve ove značajke očito su privukle vojsku ljudi da ulože svoj novac u projekt na Kickstarteru, pa se iskreno nadamo da će vrlo brzo stići na tržište jer bi mogao napraviti pravu malu revoluciju.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam