Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.04.2017. 10:09

MAKERbuino 

VIDEO: Maturant skupio 100K dolara za igraću konzolu 

Mladi karlovčan na Kickstarteru prikupio novac za lansiranje 8-bitne igraće kontrole za samostalno sastavljanje.

 VIDEO: Maturant skupio 100K dolara za igraću konzolu

Karlovački maturant Albert Gajšak skupio je preko 100.000 američkih dolara na Kickstarteru za svoj projekt MAKERbuino 8-bitne igraće konzole, temeljene na Arduino tehnologiji, čija osnovna svrha je jednostavniji i zabavniji pristup učenju elektronike i programiranja.

Kad je kampanja pokrenuta krajem ožujka postavljen je cilj od 10.000 dolara, koji je dostignut u samo tri dana. Nakon završetka kampanje 18. travnja skupljeno je čak 100.745 dolara od 1574 podupiratelja. Svima koji su svoj novac uložili u projekt na Kickstarteru isporuke bi trebale krenuti krajem lipnja ili početkom srpnja ove godine a za „Early Bird“ prototip neće trebati izdvojiti više od 30 dolara (208 kn).

MAKERbuino je temeljen na vrlo sličnoj konzoli zvanoj Gamebuino, s kojom je 100% kompatibilan i u partnerstvu s kojom se razvija. Osim što je Gamebuino nešto manji, glavna razlika je u tome što se Gamebuino isporučuje već sastavljen, a MAKERbuino se prvenstveno isporučuje kao komplet za samostalno sastavljanje. Oba su projekta temeljena na Arduinu i slobodnom softveru otvorenog koda i dok Gamebuino potiče samostalno razvijanje jednostavnih igara (softvera), MAKERbuino proširuje tu ideju i na samostalno sastavljanje hardvera, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Gotove igre s izvornim kodom koje su već dostupne za Gamebuino, kompatibilne su i dostupne i za MAKERbuino za igranje, proučavanje koda i daljnje razvijanje na tom kodu.

Ukoliko biste htjeli sastaviti svoj MAKERbuino, ali još nemate potreban alat, moguće je naručiti i malo skuplji komplet koji osim komponenti sadrži i sve alate potrebne za sastavljanje konzole. Albertu Gajšaku u razvoju konzole su pomogli otac i mlađi brat, a sigurni smo da ćemo o njima u budućnosti još puno toga čuti. 

Za sve informacije o MAKERbuinu posjetite http://www.makerbuino.com/

Izvor: IT Biz Crunch

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam