Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.01.2018. 10:28

CES 2018 

VIDEO: Lenovo Mirage Solo je samostojeći VR headset

Lenovo i Google donose VR headset za koji ne trebate računalo, konzolu ili pametni telefon.

VIDEO: Lenovo Mirage Solo je samostojeći VR headset

Lenovo je na CES-u predstavio svoj VR headset temeljen na Googleovoj Daydream tehnologiji pod punim nazivom Lenovo Mirage Solo with Daydream.

Ovaj VR sustav vam omogućuje da uživate u VR sadržajima i igrama bez potrebe za računalom, žicama  i pametnim telefonom, jer se sav potreban hardver nalazi integriran u njega. Uz Headset Lenovo je lansirao i  kameru Lenovo Mirage Camera, koja vam omogućuje snimanje vlastitog VR videa u 180 stupnjeva, koji potom možete gledati na Mirage Solo headsetu.

Lenovo_Mirage_Solo__Mirage_Camera_2

Lenovo kaže da će korisnici Mirage Sola imati priliku prvi isprobati tehnologiju za praćenje pokreta pod nazivom WorldSense koja se nalazi na Googleovoj Daydream VR platformi i omogućuje vam da se krećete posvuda i istražujete virtualne prostore kao da se u njima nalazite fizički, što znači da ćete se u igrama recimo moći saginjati, uzmicati, čučati, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Lenovo kao primjere potencijalnih aplikacija opisuje edukativni softver koji će  vam omogućiti da učite o staroj Grčkoj kroz posjetu Akropoli u Ateni, kao i proganjanje odbjeglih replikanata na u igri Blade Runner.

Headset pohoni Qualcommov Snapdragon 835 čipset uz pomoć 4 GB RAM memorije, a za upravljanje ćete dobiti bežični Daydream kontroler.  

Lenovo Mirage Solo bi u prodaju trebao stići u drugom kvartalu ove godine, a cijena za sada nije poznata, no glasine govore da će koštati oko 400 dolara, dok bi se kamera navodno trebala naći na tržištu po cijeni od nekih 300 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam