Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2018. 15:59

CES 2018 

VIDEO: Kit za uklanjanje rubova između tri monitora

Asusov Bezel-Free Kit pretvoriti će tri monitora u jedan i ukloniti rubove između njih.

VIDEO: Kit za uklanjanje rubova između tri monitora

Asusov nastup na CES 2018 sajmu uključivao je nove rutere, gaming PC računala i Nvidia Big Format Gaming Display, odnosno novi tip zaslona na kojem su surađivali s Acerom i HP-om.

No osim toga, Asus je predstavio i Bezel-Free Kit, odnosno opremu za uklanjanje vidljivih rubova nakon spajanja tri monitora, odnosno postavljanja jednog pored drugog.

asus bezel free kit 2

Sustav koristi optičke "spojnice" koje prilično uspješno maskiraju mjesto na kojem se monitori spajaju i to bez ikakvih filtera, posebnog softvera ili specijalnih efekata. Ovo je običan optički uređaj koji prelama svjetlo oko plastičnih rubova monitora i to čini vrlo uspješno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Kako bi ovo imalo smisla, monitori trebaju biti iste veličine, a idealni setting je da se radi o identičnim modelima.

Optika je napravljena od prozirne termoplastike (PMMA) i propušta 90 posto svjetlosti, pa ćete primijetiti laganu zamućenost na mjestima spoja monitora, a zbog čega nije korišteno staklo koje je, dakako, 100% prozirno, Asus kaže da je previše krhko za masovnu proizvodnju, transport i ugradnju.

O cijeni i dostupnosti Asus nije rekao ništa, no očekuje se da će Bezel-Free Kit stići na tržište u drugoj polovici ove godine.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam