Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2018. 09:37

MWC 2018 

VIDEO: Intel predstavlja 5G laptop

Intel će u Barceloni predstaviti prototip 2 u 1 prijenosnika s podrškom za buduće 5G mreže.

VIDEO: Intel predstavlja 5G laptop

Neki američki i južnokorejski teleoperateri tvrde da će još prije isteka ove godine lansirati 5G mreže, iako se njihova globalna pojava očekuje za 2019. godinu (u Hrvatskoj 2020.).

U ovom trenutku jedan od glavnih problema je što trenutno ne postoji niti jedan uređaj s podrškom za 5G, no ovogodišnji MWC 2018 sajam u Barceloni to bi trebao promijeniti, pa očekujemo da će se pojaviti prvi 5G telefoni i tableti.

Pored toga Intel je najavio da će na MWC-u predstaviti prototip 2 u 1 prijenosnika/tableta s podrškom za 5G, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Microsoft je također najavio da će u suradnji sa svojim partnerima koji osim Intela uključuju Dell, HP i Lenovo, na tržište dovesti laptope s podrškom za 5G uoči božićnih praznika 2019., no za sada nije poznato hoće li i oni pokazati kakve prototipe na predstojećem MWC-u.

Intel kaže da će njegov hardver osim 5G-a podržavati i sve starije generacije mreža, uključujući 2G, 3G i LTE (4G).

Obzirom da i Qualcomm radi na svojim 5G modemima, a Microsoft sve više promovira Windowse 10 za ARM čipsete, za očekivati je i skoru pojavu 5G laptopa sa Snapdragonom 845 i drugim čipsetima, a prvi među njima bi na tržište trebali stići još ovog proljeća, pa vjerujemo da će ovogodišnji MWC biti dobrim dijelom proteći u znaku 5G.

Obzirom da ćemo se i mi vrzmat po MWC-u ovih dana, budite spremni da na našim stranicama dobijete dojmove iz prve ruke

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel prijenosnik 5G MWC 2018
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam