Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.09.2017. 09:31

Vincent 

VIDEO: AI pretvara vaše crteže u slike Van Gogha

Vincent AI koristi sustav strojnog učenja koji se temelji na povijesti likovne umjetnosti.

VIDEO: AI pretvara vaše crteže u slike Van Gogha

Znanstvenici Cambridge Consultantsa predstavili su svoj AI sustav koji koristi algoritme strojnog učenja kako bi jednostavne crteže mogao obogatiti stilom poznatih slikara poput Van Gogha, Cézannea i Picassa.  

Kako bi to bio u stanju, znanstvenici su Vincenta "nahranili" tisućama slika od doba renesanse do danas, uključujući one koje uključuju stilove poput apstraktne umjetnosti, kubizma i impresionizma.

"Kombinacijom različitih pristupa strojnog učenja AI pokušava razumjeti ideju vašeg crteža i potom ga obogaćuje poviješću umjetnosti", navode znanstvenici Cambridge Consultantsa.

Vincent je naučen kako i gdje se najčešće mijenjaju boje, kontrasti i teksture, pa temeljem toga donosi vlastiti zaključak što crtež znači kako bi nakon toga vaše osnovne žvrljotine mogao ispuniti bojama, oblicima i detaljima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 "Za razliku od drugih pristupa strojnom učenju koji jednostavno koriste matematiku kako bi generirali umjetnost, Vincent može iskoristiti ljudski input i izraditi relevantno dovršeno umjetničko djelo", dodaju znanstvenici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam