Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.01.2018. 09:59

CES 2018 

The Wall TV od 146 inča i QLED TV s 8K AI tehnologijom

Samsung predstavio ogromni modularni televizor i QLED TV čiji AI omogućuje "upscale" svih sadržaja na 8K rezoluciju.

The Wall TV od 146 inča i QLED TV s 8K AI tehnologijom

Na ovogodišnjem CES sajmu Samsung je standardno predstavio obilje novih proizvoda i tehnologija u domeni potrošačke elektronike, pa se na njihovim izložbenim prostorima mogu vidjeti pametni hladnjaci, napredne perilice rublja koje skraćuju vrijeme pranja za 35%, novi Notebook 7 Spin hibridni prijenosnici, VL5 zvučnici, ali najviše pažnje privlače novi televizori, među kojima se izdvaja jedan s dijagonalom od 146 inča, pa ne čudi što su ga nazvali zid (The Wall).

The-Wall-Modular-MicroLED-146-inch-TV-2

Ovaj golemi modularni televizor zadrži takozvanu "self-emitting MicroLED" tehnologiju koja se temelji na  Cinema Screen tehnologiji namijenjenoj kinima. Mada je dijagonala od 146 inča doista golema, Samsung kaže da je televizor modularan, pa može biti i veća.

"Korisnici mogu dodati ili ukloniti module kako bi svoj TV učinili većim ili manjim, u bilo kojoj konfiguraciji, čime se uklanjaju ograničenja u veličini zaslona, bez utjecaja na performanse prikaza slike", navodi Samsung.

Za razliku od klasičnih LCD TV-a temeljenih na LED-u, MicroLED koristi mrežu od milijuna individualnih sićušnih LED-ova za stvaranje slike. Obzirom da se svaki LED pojedinačno može uključiti ili isključiti, MicroLED omogućuje beskonačan kontrast poput OLED televizora. Što se svjetline tiče, zaslon The Walla dolazi s 2.000 nita i posjeduje DVI-P3 raspon boja. Zanimljivo je da Samsung nije objavio kolika je razlučivost ovog 146-inčnog televizora. Iako su rekli da će se televizor pojaviti na tržištu ove godine, o cijeni također još nema govora.

8K Samsung

Među novim televizorima, Samsung je na sajmu promovirao prvi QLED TV koji sadrži 8K AI tehnologiju, a naći će se u prodaji u Koreji i SAD-u u prvoj polovici ove godine. AI tehnologija omogućuje "upscale" standardnih sadržaja na 8K rezoluciju, zahvaljujući algoritmu koji, kako kažu, može prilagođavati razlučivost temeljem kvalitete slike u svakoj sceni i konstantno unaprjeđivati njenu kvalitetu te jednostavno transformirati svaki sadržaj iz bilo kojeg izvora u 8K razlučivost.

AI u QLED 8K  televizoru

Pored ovoga Samsung je objavio da će svi njegovi pametni televizori za 2018. godinu stići s glasovnim asistentom Bixbyem, koji će vam omogućiti interakciju s vašim TV-om, što znači da ćete ga moći pitati za vremensku prognozu, aktualne vijesti, nove emisije i filmove, zamoliti da vam upali ili priguši svjetla te pomogne u upravljanju i sinkronizaciji sa svim pametnim uređajima koji su povezani unutar Samsungove IoT hub platforme SmartThings. U televizorima za 2018. naći će se i Universal Guide, napredni programski vodič koji će vam automatski preporučivati programe i sadržaje temeljem vaših sklonosti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung AI 8K Bixby QLED TV The Wall
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam