Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2018. 15:21

CES 2018 

Nvidia predstavila moćni Xavier SOC za autonomne aute

Novi Nvidijin SOC procesor u stanju je procesirati 30 bilijuna operacija u sekundi.

Nvidia predstavila moćni Xavier SOC za autonomne aute

Kako tržište autonomnih automobila postaje sve veće, a prema mnogim prognozama roboti taksiji će nas uskoro sve voziti, sve je veća potreba za malim moćnim računalima koja će cestovni promet učiniti znatno sigurnijim. Nvidia je na CES 2018 sajmu predstavila svoj novi XAVIER SOC procesor namijenjen umjetnoj inteligenciji automobila.

Xavier posjeduje više od 9 milijardi tranzistora i 8 jezgreni CPU, 512-jezgreni Volta GPU, 8K HDR video procesor, akcelerator dubokog učenja i nove akceleratore računalnog vida

Nvidia tvrdi da SOC može pružiti 30 bilijuna računalnih operacija u sekundi uz potrošnju od samo 30 vata, pa je 15 puta učinkovitiji od prijašnje arhitekture, što je posebice zanimljivo proizvođačima električnih automobila, jer sve što troši bateriju smanjuje domet vožnje.

Sve te silne brojke omogućuju Xavieru drobljenje ogromnog broja podataka koje dolaze od senzora vozila ka AI sustavima, što će jako razveseliti proizvođače autonomnih automobila.

Dva Xavier procesora naći će se u kombinaciji s dva Nvidia GPU-a na nedavno predstavljenoj Pegasus AI računalnoj platformi koja vozilima omogućuje autonomiju razine 5, odnosno potpuno robotsko upravljanje bez potrebe za kvalificiranim vozačem za upravljačem (i potrebe za upravljačem općenito).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam