Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.04.2017. 11:24

Creators Update 

Podešavanje Windows 10 računala glasom

Cortana i Creators Update vam omogućuju glasovnu instalaciju Windowsa 10 na PC.

Podešavanje Windows 10 računala glasom

Od samih početaka Windowsi su do danas prošli brojne faze instalacijskih procesa, da bi danas instaliranje i odabir željenih postavki postalo doista vrlo jednostavno čak i totalnim početnicima.

Microsoft sada to želi podići na još jednu razinu, pa je prema izvještajima testera nove Creators Update nadogradnje koji sudjeluju u Windows Insider programu, omogućio da za podešavanje Windowsa 10 tijekom instalacije doslovce ne morate pomaknuti ni prst.

To dolazi u obliku glasovnog asistenta Cortane, koja dobiva sposobnost da vas vodi kroz proces instalacije, postavlja vam upite i reagira na vaše glasovne komande i potvrde, što uključuje osnovne potvrde tipa "da" i "ne", ali joj između ostaloga možete reći i da se spoji na vašu Wi-Fi mrežu, uključi željenu opciju tipkovnice i regionalnih settinga, kao i da prijavi računalo u vaš Microsoft račun.

Od ove značajke će naravno najviše koristi imati početnici, no vjerujemo da će se dopasti i onima malo stručnijima kojima će osloboditi ruke za obavljanje nekih drugih poslova u kući pod uvjetom da dovoljno glasno izdaju komande dok recimo glačaju rublje.

Dakako, za malo kompleksnije setupe morat ćete se ipak došetati do miša i tipkovnice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam