Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Plastična kućišta će srušiti cijenu ultraprijenosnicima
Članak
Objavljeno: 05.05.2012. 10:46

Intel 

Plastična kućišta će srušiti cijenu ultraprijenosnicima

Šef tajvanske podružnice Intela najavljuje ultraprijenosnike izrađene od jeftinih materijala.

Plastična kućišta će srušiti cijenu ultraprijenosnicima

Jason Chen, direktor tajvanske podružnice Intela, kaže kako će do kraja ove godine cijene ultraprijenosnicima pasti na 599 dolara, zahvaljujući novim kućištima izrađenim od kombinacije plastike i aluminija koji će zamijeniti današnje metalne "šasije".

Drugim riječima, to znači da ćemo uskoro moći kupiti najjeftinije ultraprijenosnike po cijeni od 3.418 kn, za razliku od najjeftinijih današnjih modela koji koštaju 4.280 kn. Doduše, u Hrvatskoj se ultraprijenosnici raznih proizvođača poput Acera i Samsunga prodaju po cijenama od 6.999 kuna na više, pa ćemo više toga znati tek kada se pojave na našem tržištu.

Chen kaže kako je to logičan način za smanjivanje cijena, jer se na tržištu već dulje vrijeme nalazi veliki broj prijenosnih laptop računala čija kućišta su izrađena od plastike, pa će to prije isteka ove godine zadesiti i ultraprijenosnike.

Intel je na IDF-u već najavio kako će i sam započeti proizvodnju takvih ultraprijenosnika, koji će biti jednako čvrsti, lijepi i ugodni na dodir kao i metalni.

Chen kaže kako je za tržište ultraprijenosnika vrlo važno da im padne cijena, kako bi se ostvarila predviđanja njihovih analitičara da ove godine uzmu 30-40% globalnog tržišta prijenosnih računala.

Novi modeli ultraprijenosnika će prema Chenovim riječima izaći u trećem ili četvrtom kvartalu ove godine, a Asus je također među prvima najavio drastičan pad cijena već za lipanj ove godine, mada nije precizirao hoće li se raditi o "plastičnjacima", ili će štedjeti na nekim drugim komponentama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam