Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.03.2012. 14:56

CeBIT 2012 

VIDEO: Ultrabook s ekranom osjetljivim na dodir

Intelov Ivy Bridge touchscreen ultraprijenosnik objedinjava tablet i notebook.

VIDEO: Ultrabook s ekranom osjetljivim na dodir

Intel je na CeBITu prikazao ultraprijenosnik s Ivy Bridge procesorom koji sadrži i ekran osjetljiv na dodir, s očitom idejom da nam nadomjeste potrebu za tabletima i klasičnim prijenosnicima.

Intelov Ivy Bridge touchcsreen ultraprijenosnik posjeduje 13,3-inčni capacitivni ekran osjetljiv na dodir, s prikazom slike na razlučivosti od 1600 x 900 piksela, te ga pokreće 1,5 gigahercni Ivy Bridge procesor. Nažalost, Intel je izbjegao objaviti kompletne specifikacije, pa tako "samo" znamo da  prikazani prototip sadrži par USB 3.0 portova, slotove za SIM i SD kartice, te jedan HDMI port.

Prema Intelovom priopćenju, ekran osjetljiv na dodir podržava 10 individualnih "točaka" za unos, a kako to djeluje u akciji, pogledajte u videu dolje.

Iskreno rečeno, ovo nije neka prevelika senzacija, jer nam se čine daleko zanimljiviji hibridi prijenosnika i tableta kakve smo mogli vidjeti na MWC-u u Barceloni, ponajviše zbog dizajna koji im omogućuje jednostavno preklapanje iz jednog oblika gadgeta u drugi, što u slučaju Intelovih prijenosnika nije slučaj.

Nekako imamo osjećaj da bismo ultralagani prijenosnik pri malo žustrijim operacijama na touchscreen ekranu mogli zbaciti sa stola.

VIDEO - Intel Ivy Bridge touchscreen ultraprijenosnik

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam