Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2015. 12:21

Play Books 

Novi Googleov filter za čitanje čuva oči

Google je nadogradio svoju aplikaciju za čitanje knjiga značajkom Night Light.

Novi Googleov filter za čitanje čuva oči

Istraživanja su Googleovim stručnjacima ukazala da većina ljudi čita e-knjige između 18 i 20 sati, odnosno prije odlaska na spavanje. Čitanje u to doba dana obično podrazumijeva slabu rasvjetu poput noćne lampice, što djeluje prilično nezdravo na vaše oči, kao i na unutarnji sat organizma koji se obično naziva cikadijskim ritmom.

Iz tog razloga Google je odlučio nadograditi svoju Google Play Books aplikaciju za čitanje značajkom pod nazivom Night Light (noćno svjetlo), koja bi nam trebala smanjiti naprezanje očiju pri čitanju u takvim uvjetima.

Ukratko rečeno, ova značajka zamjenjuje količinu jarkog plavog svjetla koje emitira ekran vašeg telefona ili tableta, s toplijim žutim tonovima koji neće "resetirati" vaš unutrašnji sat. Pored toga, aplikacija prilagođava boju zaslona prema dobu dana/noći kako bi još više smanjila naprezanje.

Značajka je dostupna na najnovijim inačicama Google Play Books aplikacije za Android i iOS, a da biste ju aktivirali, trebate samo "tapnuti" Night Light opciju, a aplikacija će se pobrinuti za sve ostalo.  

Izvor: Android Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam