Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.11.2014. 10:39

Windows 10 

Kako instalirati Classic Shell u Windows 10 Build 9879

Najnoviji Build Windowsa 10 više ne podržava Classic Shell koji donosi klasični Start meni početni ekran.

Kako instalirati Classic Shell u Windows 10 Build 9879

Od kako je Microsoft predstavio Windows 8 s "Modern" sučeljem, kojim je "hrabrim potezom" uklonjen Start meni, mnogi korisnici Windowsa 7 su bili jako razočarani, što je zasigurno utjecalo i na lošu popularnost tog OS-a.

S druge strane to je bila prilika za mnoge developere "treće strane" da naprave vlastite "shellove", kojima su na Windowse 8 vratili poznati izgled početnog ekrana iz starih Windowsa.

Jedan od najpopularnijih softvera tog tipa je Classic Shell koji su u posljednjih nekoliko godina preuzeli milijuni korisnika, ali nikome nije poznato hoće li ga podržavati i novi Windowsi 10.

Nakon što je prošli tjedan lansiran Windows 10 Technical Preview build 9879, uočeno je da više nema podrške za Classic Shell, što znači da korisnici više nemaju drugih opcija, osim da se drže "defaultnog" Start menija, pa se pri pokušaju instalacije javlja poruka u kojoj piše "Classic Shell has compatibility issues", te instalacija nije moguća.

No ekipa sa Softpedie je otkrila da se Classic Shell ipak može instalirati korištenjem jednostavnog trika, a to je da ime instalera iz "ClassicShellSetup_4_1_0" preimenujete u bilo koje drugo.

Obzirom da su buildovi 9841 i 9860 omogućavali instalaciju Classic Shella bez ikakvih "trikova", mogli bismo reći da Microsoft vjerojatno nije namjerno onemogućio njegovu instalaciju, već će u nekoj idućoj Build inačici riješiti ovaj problem.  

Izvor: Softpedia

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam