Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.10.2014. 09:53

Microsoft 

Windows 10 donosi WP notifikacije na desktop

U prvom buildu Windows 10 previewa, korisnici su dobili "akcijski centar" iz Windows Phonea na desktop svojih PC-a.

Windows 10 donosi WP notifikacije na desktop

Microsoft je lansirao prvi "build" Technical Preview inačice Windows 10 OS-a s oznakom 9860, koji će svi testeri novog operativnog sistema dobiti automatski putem Window Updatea u nadogradnji "težine" između 2 i 2,74 GB (ovisno o arhitekturi računala).

Gabe Aul iz Microsoftovog tima Data & Fundamentals u OSG grupi (Operating Systems Group), u svojem blogu navodi kako nova nadogradnja najvećim dijelom donosi poboljšanja i zakrpe koje većina korisnika neće primijetiti, no svi će zato otkriti dolazak Action Center značajke koja u osnovi predstavlja notifikacijski centar iz Windows Phone uređaja.

ACDesktopFull

Drugim riječima, svi korisnici koji omoguće ovu značajku (po "defaultu" je isključena), moći će na desktopu svojih računala, na jednom mjestu dobivati obavijesti o porukama i novim nadogradnjama aplikacija, bez da odlaze u aplikacije ili šaraju po "živim pločicama".

Rekli bismo da je ovo prilično korisna značajka, mada ne predstavlja nešto posebno revolucionarno. Jedino se pitamo hoćemo li je držati uključenom pri radu na PC-u, jer ako će aplikacije stalno javljati obavijesti, to baš i ne pomaže u očuvanju koncetracije kad radite nešto "pametno" poput objave vijesti na Vidi.hr portalu ili ubijanja nacista u Wolfenstein: TNO. 

Izvor: Microsoft

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam