Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Vertikalni miš protiv sindroma gamerske šape
Članak
Objavljeno: 07.07.2017. 16:59

Delux Mouse 

VIDEO: Vertikalni miš protiv sindroma gamerske šape

Ovaj miš ćete držati na način koji je puno zdraviji za zglobove vaše ruke i prstiju.

VIDEO: Vertikalni miš protiv sindroma gamerske šape

Svi ste vjerojatno čuli za sindrom pod nazivom teniski lakat. Otprilike znate da se radi o sindromu prenaprezanja koji nastaje kao posljedica stalnog izvođenja određenih pokreta ruke, što rezultira bolovima na vanjskoj ili unutarnjoj strani lakta. Mnogi ljudi koji često rade za računalom osjećaju posljedice dugotrajnog rada s mišem, pa im se grče i trnu prsti ili osjećaju bol u zglobovima. Mada za taj sindrom (koliko znamo) ne postoji službeni naziv, mi bismo ga nazvali "gamerskom šapom", a najčešće se javlja nakon dugotrajnih seansi u eSports video igrama.

Kineska tvrtka Delux Mouse zaključila je da na tržištu postoji potreba za "vertikalnim mišem", koji će se koristiti na jedan potpunu novi i zdraviji način, čime će čuvati vaše zdravlje i osloboditi vas gamerske šape.

Njihov miš istog naziva radi na 500 Hz u rezoluciji do 4000 DPI te se može spojiti na sva računala i prijenosnike, a nudi tri razine DPI-a koje možete mijenjati prema potrebi. No ono što je posebno je vertikalna pozicija, što znači da ga nećete u svojoj ruci držati odozgora, već ravno ispred sebe, što je prema tvrdnji proizvođača puno prirodniji i manje štetniji položaj u odnosu na klasične "horizontalne" miševe, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da tijekom rada (igranja) vaše zapešće nikada ne stoji u zraku iznad podloge, a cijela ruka je u prirodnom položaju tijekom aktivnosti, ovo bi vas ubrzo trebalo osloboditi bolova, dok istovremeno donosi sve funkcionalnosti kao i obični miševi. To znači da su vam na raspolaganju svi potrebni gumbi, koje ćete u vrlo kratkom razdoblju naučiti koristiti kao i one na običnim miševima, a ovaj dizajn će navodno i vaše pokrete učiniti fluidnijim i preciznijim, što znači da biste trebali lakše naciljati ćelenku nekog monstera.

Je li ovaj miš doista "konačno rješenje" idealne gaming periferije zasad je teško reći dok ga ne dođemo u priliku isprobati, a ako biste ga čim prije željeli zgrabiti u svoje ručice, možete uplatiti 63 dolara (409 kn) u crowdfunding kampanju na Indiegogo portalu, pa ćete ga dobiti na svoju kućnu adresu već u kolovozu.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi miš Delux Mouse vertikalni
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam