Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Interaktivni stol za naručivanje pizze
Članak
Objavljeno: 04.03.2014. 15:48

Koncept 

VIDEO: Interaktivni stol za naručivanje pizze

Poznati lanac pizzerija i developer softvera žele nam omogućiti da si sami kreiramo idealnu pizzu.

VIDEO: Interaktivni stol za naručivanje pizze

Ako ne spadate u osobe koji u pizzeriji po "defaultu" naručuju "miješanu", vjerojatno će vam se dopasti ideja koncepta koji predstavljaju lanac pizzerija Pizza Hut i developer aplikacija Chaotic Moon za kojeg ste možda čuli kada je izradio skateboard upravljan mislima.

U osnovi se radi o interaktivnom stolu, odnosno ekranu osjetljivom na dodir koji se nalazi u sklopu stola, putem kojeg si sami možete dizajnirati pizzu kakvu želite da vam ispeku.

Drugim riječima, stol vam omogućuje da izaberete veličinu pizze, dužinu pečenja, te da po njoj slažete razne elemente, odnosno sastojke prema vlastitom ukusu, poput sira, mesa, gljiva, ribe, paprike, rajčice, vrhnja, feferona, čokolade, oraha, banana i svega drugog što vam padne na pamet. Kad završite s dizajniranjem pizze, putem interaktivnog stola možete obaviti i narudžbu, što znači da ćete usluge konobara koristiti samo da vam donese gotov proizvod, ukoliko restoran ne posjeduje kakvog robota, pokretnu traku ili "vlakić".

Ako na stol postavite svoj pametni telefon s NFC-om i aplikacijom digitalnog novčanika, konobar vam neće trebati ni za plaćanje, jer ćete na taj način plaćati "ceh" za piće i savršenu pizzu po svojem ukusu.

Nije nam poznato hoće li ovo ostati u obliku koncepta i radnog prototipa, ili će se jednog dana doista pojaviti u "pizzeriji pokraj vas".

Ideja je prilično dobra, samo bismo je mi još malo doradili video igrama koje biste imali na raspolaganju dok vam vruća pizza ne stigne za stol.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam