Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.07.2017. 10:36

Nova gaming platforma 

Jump je Netflix za indie gaming

Nova platforma omogućit će vam igranje svih naslova za 10 dolara mjesečno.

Jump je Netflix za indie gaming

Na veselom i vedrom gaming nebu (webu) pojavila se nova game streaming platforma pod nazivom Jump koja vam omogućuje neograničeno igranje svih indie naslova za 10 dolara mjesečno, pa ju nazivaju "Netflixom za indie gaming". U trenutku pokretanja Jump posjeduje "igroteku" od 60 naslova koje možete zaigrati, dok će se svaki mjesec pojavljivati novih 10 igara za desktop računala i VR platforme, a imat će i mogućnost za „igre na zahtjev“.

Jump koristi web tehnologiju koja lansira igre direktno s platforme, što znači da ćete na svojem računalu instalirati i pokretati samo minimalne datoteke, dok će se čitava igra vrtjeti na računalima u oblaku, što će vam omogućiti da igrate na PC-u koji je prema današnjim gaming kriterijima krš.

jump 2

Jump navodi kako je ovo platforma koja će na pošten način biti na usluzi gamerima, ali i developerima, što znači da će svi koji izrađuju igre dobiti svoj dio novca od mjesečnih pretplata korisnika, čime će biti nagrađeni za svoj trud, što često nije slučaj na drugim platformama i online dućanima s igrama. Točnije rečeno, developeri će dobivati novac prema količini vremena koje su uz njihove igre proveli gameri, odnosno oko 25 do 50 centi po satu igranja po korisniku, što će biti vrlo transparentno prikazano kako ne bi bilo muljanja.

Servis po starom dobrom običaju trenutno nije dostupan kod nas, što znači da ćemo trebati pričekati neko vrijeme dok se infrastruktura za streaming na približi našim krajevima, no nadamo se da nećemo čekati predugo. Vjerujemo da će ovo najviše zainteresirati mlade nezavisne developere koji će se naći u prilici da njihove igre dopru do većeg broja igrača jer ih neće poklopiti marketinška mašinerija velikih game studija i distributera.

Vezani sadržaji
Ključne riječi platforma indie game streaming Jump
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam