Nalazite se
  • Lifestyle
  • Google počinje foto-mapiranje Hrvatske
Članak
Objavljeno: 28.07.2011. 15:04

Street View 

Google počinje foto-mapiranje Hrvatske

Početkom idućeg tjedna Hrvatskom će krstariti Google automobili i bicikli, koji će fotografirati ulice i lokacije širom zemlje.

Google počinje foto-mapiranje Hrvatske

Usluga Street View na Google Maps, pomoću koje možete pregledavati lokacije i gradove širom svijeta na "bliskoj razini" u 360 stupnjeva, zumirati detalje i time si uvelike olakšati virtualno orijentiranje, do sada nije bila dostupna u Hrvatskoj.

Iz Googlea nam je upravo stigla dobra vijest, kako će idući tjedan započeti fotografiranje hrvatskih lokacija, pa ćemo se i mi uskoro naći u ponudi usluge Street View i uživati u pogledu na detaljne mape naših lokacija iz perspektive "šetača", što će biti značajna razlika u odnosu na dosadašnje satelitske mape Google Mapsa. 

Hrvatska će se ovime priključiti grupi više od 30 zemalja kod kojih je usluga Street View već dostupna.

 nemojte ometati Googleove ljude trulim rajčicama, jer ćete kasnije moći potpuno zaštiti svoju privatnost ukoliko to želite 

Nije nam poznato koliko će trajati mapiranje i fotografiranje hrvatskih lokacija, no u Googleu vjeruju kako će sav posao fotografiranja i spajanja slika u panoramske mape s mogućnošću pregledavanja u 360 stupnjeva potrajati nekoliko mjeseci, stoga se nadamo kako ćemo u Street Viewu moći uživati otprilike krajem ove ili početkom 2012. godine.

Osim u svrhu virtualnog turizma i orijentiranja, Google kroz Street View nudi i mogućnost virtualnog promoviranja tvrtkama, organizacijama i raznim ustanovama, od hotela, restorana, obrta, tvornica, pa sve do muzeja, bolnica, škola i sveučilišta, kroz besplatnu integraciju Street Viewa i njihovih web stranica.

Ukoliko pak ne želite da se vaša vila na koju ste platili porez za klijet prikazuje na Street Viewu, ili želite sakriti registraciju svojeg Maybacha, moći ćete tražiti od Googlea da vaš posjed ukloni ili registraciju zamuti, kako biste maksimalno mogli sačuvati svoju privatnost, jednostavnim klikom na odabranu sliku i opisivanjem želje za intervencijom kroz opciju "Prijavi problem".

Stoga nemojte napadati kamenjem, rajčicama i jajima Googleove ljude koji obavljaju ovaj ogroman posao, kao što se to već dešavalo tijekom mapiranja u nekim svjetskim gradovima, jer ćete kasnije bez ikakvih problema moći maksimalno zaštititi svoju privatnost.

Ako do sada niste isprobali uslugu Street View, posjetite ovaj link da vidite kako to funkcionira.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam