Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.06.2011. 15:02

Google 

Googlajte glasom i slikom

Google je predstavio nove mogućnosti za pretraživanje web stranica glasovnim komandama i direktnim unošenjem slika.

Googlajte glasom i slikom

Na Inside Search konferenciji za novinare Google je predstavio nove mogućnosti vezane uz pretraživanje za mobilne urteđaje i desktop računala. Najzanimljivije funkcije su mogućnost pretraživanja glasom i pretraživanje direktnim unošenjem slika.

Na žalost, nove funcije su trenutno dostupne samo za Googleov preglednik Chrome, što znači kako je na Firefoxu i Internet Exploreu (barem zasad) nećete imati, no trebala bi uskoro raditi na Bingu.

Stoga, ukoliko želite isprobati kako ovo funkcionira, morate skinuti i instalirati zadnju inačicu Googleovog preglednika Chrome.Treba navesti kako je nova funkcija glasovnog pretraživanja trenutno dostupna samo na engleskom jeziku, no obzirom kako je Google nedavno otvorio ured u Hrvatskoj, bio bi red da nam podare i domaću inačicu, dok pretraživanje slikama funkcionira svugdje.

VIDEO - Pretraživanje Googlea glasom

Scott Huffman, glavni inženjer Googlea objašnjava novu funkciju glasovnog pretraživanja.

VIDEO - Pretraživanje slikama

Stvar funkcionira vrlo jednostavno. U Google pretraživaču kliknite na Images (gore lijevo), potom odvucite bilo koju sliku sa svojeg računala na traku za pretraživanje i ubrzo ćete dobiti zanimljive rezultate. Na ovaj način možete otkriti gdje se sve na internetu nalazi slika koju ste odabrali, a u slučaju da je nema (recimo da ste slikali vlastiti motiv fotoaparatom), izbacit će vam stranice na kojima se nalaze koloristički, kompozicijski i po motivu slične slike.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam