Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2017. 13:11

Tržište telefona 

iPhone 8 gubi tržišnu bitku protiv Androida

Sada je potpuno jasno da se iPhone 8 prodaje slabije nego iPhone 7 prošle godine. 

iPhone 8 gubi tržišnu bitku protiv Androida

Podaci koje su objavili tržišni analitičari Kantara ukazuju da ove godine zasad nema niti govora o dominaciji Appleovih telefona koji u rujnu svake haraju tržištem. Njihovo istraživanje za treći kvartal ove godine ukazuje na opći pad iOS uređaja u odnosu na Android na tri od 5 ključnih tržišta, britanskom, australskom i EU5, gdje Android ne samo što povećava svoje udjele, već to radi na takav način koji mu dugotrajno osigurava vodeće mjesto.

U Velikoj Britaniji je tako prodaja novih iPhoneova pala za 8,2 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dok se udio Androida povećao za 8,2%. Slična situacija je u Australiji, gdje je iOS pao za 2,6%, a Android narastao za 6,7%, dok je u EU5 zemljama Europe (Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Velika Britanija) Apple pao za 0,1 posto, a Andoid se povećao za 2,9%. U SAD-u i Kini je situacija ipak malo bolja za Apple, pa je tako Apple povećao prodaju u Americi za 0,7%, a Android za 0,3% te drži ukupni tržišni udio od 63,9%.

U Kini je iOS ostvario veću prodaju za 3,3%, dok je Android ostao na istim udjelima od prošle godine, pa bi se moglo reći da su Kinezi glavni Appleovi kupci.

Analitičari sada nestrpljivo čekaju rezultate prodaje iPhonea X, koji će rasvijetliti jesu li Appleovi fanovi čekali na izlazak tog modela, pa su zbog toga odustali od kupnje osmice, ili razlog leži u nečem drugom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam