Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2017. 16:29

Blue Abyss 

VIDEO: Prvi komercijalni centar za obuku astronauta

Velika Britanija gradi prvi komercijalni centar za obuku astronauta vrijedan 120 milijuna funti.

VIDEO: Prvi komercijalni centar za obuku astronauta

Vlada Velike Britanije odlučila je svoju zemlju staviti na sami vrh komercijalnih svemirskih letova, predstavivši planove za gradnju prvog privatnog istraživačkog svemirskog centra u Bedfordshireu. Izgradnja centra pod nazivom Blue Abyss koštat će 120 milijuna funti (oko 1,01 milijardu kuna) te će uključivati najveći i najdublji (50m) bazen na svijetu, hotel sa 120 soba, centar za izobrazbu astronauta i "human performance center" koji će omogućiti roniocima, astronautima i sportašima treniranje na najvišoj mogućoj razini.

Ideja Velike Britanije je da ovaj centar bude prvenstveno na usluzi svemirskih tvrtki širom svijeta koje će u njemu uvježbavati svoje putnike, odnosno svemirske turiste, kao što objašnjavaju u ovom videu. 

Ova objava dolazi u ključno vrijeme jer je prošli tjedan vlada Velike Britanije predstavila novu legislativu koja će pomoći rastu britanske svemirske agencije, a uključuje i gradnju svemirskog uzletišta koje će biti izgrađeno najvjerojatnije u Newquayu u engleskoj pokrajini Cornwall. 

Blue Abyss centar bi trebao biti dovršen 2020. godine, a u njemu će biti zaposleno 120 ljudi. Cijene obuke za sada još nisu poznate.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam