Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • VIDEO: NASA ljuta zbog ideje projiciranja reklame na Mjesec
Članak
Objavljeno: 13.12.2012. 10:34

Mooncheese 

VIDEO: NASA ljuta zbog ideje projiciranja reklame na Mjesec

Američka svemirska agencija jako se razljutila saznavši da je ideja o reklami na Mjesecu bila šala.

VIDEO: NASA ljuta zbog ideje projiciranja reklame na Mjesec

Britanska tvrtka za oglašavanje Cherryduck početkom jeseni je objavila video u kojem su govorili o svojoj ideji da pomoću lasera na Mjesec projiciraju reklamu za novi sir marke Mooncheese. Naravno radilo se o video šali kakvih na YouTubeu ima na tisuće.

Kako bi stvar djelovala uvjerljivije, kontaktirali su NASA-u i pitali ih e-mailom za pomoć u realizaciji te ideje, no ovi očito nisu shvatili ideju kao šalu, te su uzbunili svoje čelništvo koje je uputilo prosvjednu notu Cherryducku koji je tvrdio da je sagradio snažni laserski projektor pomoću kojeg će projicirati reklamu, jer su smatrali kako bi to moglo ugroziti sigurnost Međunarodne svemirske postaje ISS.

Pored toga dužnosnici NASA-e su upozorili Cherryduck da je nelegalno ispaljivati lasere velike snage prema svemiru u kojem se nalaze sateliti i ISS, a to nije dozvoljeno ni prema propisima o zračnom prometu na Zemlji.

Nakon što je Cherryduck objavio da se naravno radilo o šali koju su pripremili za svoje klijente kako bi ih nasmijali uoči blagdana, NASA je uputila službeni prosvjed, jer je smatrala kako bi bio red da su im odmah rekli da nemaju ozbiljnih namjera.

Izvršni šef Cherryducka James Vellacott je izjavio kako nisu rekli NASA-i da se radi o šali, jer su htjeli napraviti istraživanje kakvo rade za sve svoje marketinške kampanje, te su ujedno smatrali kako će NASA odmah shvatiti da se radi o šali, jer je ideja bila izvan svake pameti, a projektor koji je pokazan su izradili od uredske lampe za potrebe filma.

U svakom slučaju, sada je jasno da se ovakvim stvarima ne smijete šaliti s NASA-om, jer oni očito polažu pravo na čitav Svemir. Dobro da nije izbio međunarodni incident. 

VIDEO: Mooncheese

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam