Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.06.2015. 11:12

Audi 

VIDEO: Audi vozi Lunar Quattro na Mjesecu

Tim inženjera i znanstvenika Audija sprema se osvojiti Google Lunar Xprize nagradu.

VIDEO: Audi vozi Lunar Quattro na Mjesecu

Mnogi timovi zanesenjaka širom svijeta rade na svojim projektima kojima je cilj (u okviru Google Lunar Xprize natječaja), biti prvi koji će na Mjesec spustiti robotiziranog rovera, koji mora prijeći najmanje 500 metara, te poslati slike i video visoke razlučivosti na Zemlju, za što će osvojiti 20 milijuna dolara. Drugi kojem to pođe za rukom, osvojit će 5 milijuna, a timovi mogu osvojiti i dodatne bonuse ukupne vrijednosti do 5 milijuna dolara za razna posebna postignuća, poput preživljavanja noći na Mjesecu, ili posjete povijesne lokacije na koju je sletjela Apollo misija. Pored toga, propozicije natječaja još zahtijevaju da timovi dokažu Googleu da je 90 posto njihovog budžeta za razvoj stiglo iz privatnih izvora, odnosno da projekt nisu financirale državne organizacije.

Ovih se dana utrci za Mjesec priključio i njemački tim inženjera iz Audija, za koje kažu da dio radnog vremena provode kao znanstvenici, a puno radno vrijeme su luđaci.

Audi Lunar Quattro na Mjesecu

Poznati proizvođač automobila kaže da je tehnologiju preuzeo iz vozila Audi Quattro, odnosno njegovog pogona na sva četiri kotača, a u projekt ulaže svoja znanja i iskustva iz dizajna automobila i autonomne vožnje.

Audi Lunar Quattro

Imamo osjećaj da je ovaj projekt Audiju prije svega dobar marketing, pa ni ime vozila Audi Lunar Quattro nije izabrano slučajno. Audi je projekt povjerio svojem dizajnerskom studiju za koncepte iz Munchena, koji je, kao što možete vidjeti u ovom videu, jako ozbiljno prionuo na posao.

Vjerujemo da uskoro na Mjesecu možemo očekivati i Nissan Moonshinquai, a možda stigne i Yugo More Tišine.

Izvor: Audi

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam