Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • NASA-in interaktivni softver za istraživanje svemira
Članak
Objavljeno: 05.09.2011. 13:34

Eyes on the Solar System 

NASA-in interaktivni softver za istraživanje svemira

Nakon izdavanja aplikacije za iPhone, NASA je u cilju popularizacije istraživanja svemira javnosti ponudila interaktivni internet alat Eyes on the Solar System.

NASA-in interaktivni softver za istraživanje svemira

Eyes on the Solar System predstavlja kombinaciju tehnologije video igara i NASA-inih podataka, što korisnicima omogućuje interaktivno sudjelovanje u raznim NASA-inim svemirskim programima, uključujući učenje o raznim letjelicama i planetima, te promatranje manevara koje izvode letjelice tijekom raznih misija.

"Ovo je prvi puta da se javnosti pruža prilika vidjeti čitav Sunčevi sustav i odvijanje naših misija u realnom vremenu", naglašava Jim Green, direktor NASA-inog Odjela za planetarne znanosti. "To je ujedno i demonstracija kontinuiteta NASA-e u nastojanju da svoju znanost dijelimo sa svima".

Virtualni prostori koriste Unity game engine kako bi prikazali modele planeta, mjeseca, asteroida, kometa i letjelica kako se kreću kroz Sunčev sustav, a korištenjem miša i tipkovnice možete gledati i istraživati sve što vas zanima.

 uskoro ćete moći istraživati NASA-ine misije od davnih 1950-ih 

Pored mogućnosti sudjelovanja u misijama u realnom vremenu, Eyes on the Solar System vam nudi i mogućnost putovanja kroz vrijeme, pa ćete uskoro moći istraživati NASA-ine misije od davnih 1950-ih, pa sve do projekcija onih koje se očekuju do 2050. godine.

Eyes on the Solar System se trenutno nalazi u beta fazi, pa za sada možete uživati u dosta ograničenom broju misija (trenutno su na raspolaganju samo Juno misija na Jupiter i šetnja Sunčevim sustavom) , no NASA obećaje kako će program biti stalno nadograđivan i nadopunjavan novim sadržajima.

Prije pokretanja programa Eyes on the Solar System morate skinuti i instalirati Unity plugin.

Nakon instaliranja plugina, s istog linka pokrenite program i uživajte u istraživanju svemira u sigurnosti svojeg doma preko računala.

NASA se očito sve više trudi približiti istraživanje svemira javnosti, a glavni razlog tome vidimo u nastojanju da popularizacijom pokušaju doći do novih izvora financiranja, obzirom da im je američka vlada drastično skresala budžete.

VIDEO: Promo video Eyes on the Solar System

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam