Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • Larry Page i James Cameron sutra otkrivaju svemirske planove
Članak
Objavljeno: 23.04.2012. 16:53

Planetary Resources 

Larry Page i James Cameron sutra otkrivaju svemirske planove

Šef Googlea i poznati redatelj navodno će predstaviti planove o svemirskom rudarenju.

Larry Page i James Cameron sutra otkrivaju svemirske planove

Svemirska galerija Charles Simonyi u The Museum of Flight muzeju u Seattleu, sutra će ugostiti poznate face iz svijeta IT-a, filma i politike, koji će predstaviti svoju misterioznu novoosnovanu tvrtku Planetary Resources.

Među osnivačima ove tvrtke navodno se nalaze osnivači Googlea, Larry Page i Sergey Brin, poznati redatelj i pustolov James Cameron, bivši microsoftovac, svemirski turist, jedan od tvoraca Worda i Excela, Charles Simonyi, kao i Ross Perot Jr., sin američkog predsjedničkog kandidata.

Obzirom na pedigre osnivača ove tvrtke, medijska očekivanja su velika, mada se u službenoj najavi press konferencije govori vrlo malo, odnosno kaže se samo kako će Planetary Resources uvesti nešto potpuno novo u vezi prikupljanja prirodnih resursa, te donijeti na trilijune dolara globalnom bruto društvenom dohotku.

Mada za sada nije poznato o čemu će se konkretno raditi, postoje vrlo jake indicije da će ova tvrtka razvijati tehnologiju za prikupljanje resursa u svemiru, što bi moglo značiti samo da se radi o rudarenju na planetima i asteroidima sunčevog sustava, ili o prikupljanju izotopa helija 3 na Mjesecu.

Što god bilo, pratite naš portal Vidi.hr, pa ćete saznati hoćemo li uskoro dobiti prvu rudarsku tvrtku na nekom planetu, na kakve smo navikli u SF filmovima i video igrama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam