Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • Istražujte Mars NASA-inom besplatnim online alatima
Članak
Objavljeno: 07.08.2015. 13:39

NASA 

Istražujte Mars NASA-inim besplatnim online alatima

NASA vam omogućuje istraživanje pomoću web aplikacija koje i sama koristi.

Istražujte Mars NASA-inom besplatnim online alatima

Svi zaljubljenici u svemirska istraživanja vjerojatno će biti oduševljeni što je NASA povodom tri godine od slijetanja Curiositya na crveni planet, omogućila svima na besplatno korištenje svoja dva online alata za istraživanje Marsa, Mars Trek i Experience Curiosity.

Mars Trek je besplatna web aplikacija koja pruža detaljne vizaulizacije planeta u visokoj kvaliteti, korištenjem stvarnih podataka nastalih tijekom NASA-inog 30-godišnjeg istraživanja Marsa i donosi interaktivne mape. Taj alat omogućuje astronomima, "kućnim znanstvenicima", učenicima i studentima, proučavanje terena na Marsu u visokoj razlučivosti, a NASA ga je između ostaloga koristila za traženje mjesta slijetanja misije koja će biti lansirana 2020. godine.

Mars Trek

Što se tiče alata Experience Curiosity, on vam omogućuje da doslovce vozite Curiosity rover na Marsu, kroz područja kojima je prolazio tijekom trogodišnjeg istraživanja u podnožju brda Mount Sharp, pa ćete moći uživati u pogledu na geološke strukture terena snimljenog s dvije Curiosityeve Mastcam kamere.

Experience Curiosity

Osim stvarnih snimaka kamera Curiositya, program vam nudi i 3D simulaciju nastalu u kombinaciji sa snimkama Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) letjelice, pa možete iz prve ruke doživjeti prvi dan istraživanja crvenog planeta roverom.

Ukoliko na površini Marsa otkrijete nešto što je promaklo NASA-inim znanstvenicima, voljeli bismo da to podijelite sa svima na našoj Faceebook stranici.

Izvor: NASA

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam