Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2011. 10:39

Video 

Hrvatska i svijet iz space Shuttlea

Ljepota hrvatske obale može se doživjeti i s visine od preko 300 kilometara iznad Zemlje.

Hrvatska i svijet iz space Shuttlea

Hrvatska obala iz svemira

 NASA-ina misija STS-132 koja se odvijala tijekom svibnja prošle godine, odvela je space shuttle Atlantis na turistički panoramski svemirski izlet iznad hrvatske obale. Ovaj zanimljiv video prikazat će vam kako astronauti vide najljepši dio naše zemlje i jedan od najljepših predjela planeta. Istra, Primorje, Dalmacija, hrvatski otoci i Jadransko more, djeluju jednako lijepo s visine od 320 km iznad Zemlje, kao i kad im se potpuno fizički približite. Gledajući ovaj video postat ćete svjesni koliko je naša obala jedinstvena i zbog čega se moramo svim sredstvima boriti da je čim više sačuvamo ovakvu kakva je.

Ako vam se ne da gledati čitavo uzlijetanje Atlantisa, možete odmah skočiti na 3:50 i uživati u prekrasnom pogledu, uz prigodnu domaću pjesmu. Za potpun užitak gledanja preporučamo vam slane ribice i čašu crnjaka.

Kako astronauti vide Zemlju

NASA je prije nekoliko dana objavila ovaj zanimljiv film u koji su ukomponirane neke od najljepših video snimki Zemlje, snimljene kamerama visoke razlučivosti (do 1080p), uz komentar Dr. Justina Wilkinsona iz astronautskog tima NASA-e.

Film će vas na početku provesti obalom i pustinjom Namibije u jugozapadnoj Africi, potom ćete doživjeti pogled na vulkan Etnu (Sicilija), a zatim obilazite Kamčatku, Kinu, te uživate u najčišćem pogledu na Iran. Nisu zaboravljene ni snimke Australije, SAD-a, Bahama, Kube, kao ni spektakularnih Amazonskih područja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam