Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.03.2017. 10:18

Space Apps 

Dođite u Pulu na NASA Space Apps Challenge 2017

Međunarodni hackathon održava se 29. i 30. travnja u više od 160 gradova širom svijeta.

Dođite u Pulu na NASA Space Apps Challenge 2017

Space Apps je godišnji međunarodni hackathon pod pokroviteljstvom NASA-e koji se održava punih 48 sati u gradovima širom svijeta s idejom da prijavljeni timovi dijele svoje ideje i nastoje riješiti stvarne probleme vezane uz Svemir i Zemlju. Hrvatska je također uključena u ovo događanje, a ovogodišnji NASA space Apps Challenge se održava 29. i 30 travnja 2017. u Puli, točnije u Društvenom centru Rojc, ulica Ljudevita Gaja 3.

Ovogodišnja tema hackathona je Zemlja, a NASA kaže da je naš planet kompleksan i dinamičan sustav koji još uvijek čuva brojne tajne. NASA stoga već godinama nastoji rasvijetliti mnoge Zemljine komponente koje uključuju oceane, tlo i živa bića, prikupljanjem visokokvalitetnih podataka koji pokrivaju sve dijelove planeta tijekom vremena kako bismo saznali više o svijetu u kojem živimo, te predvidjeli buduće procese.  

Save The Date Space Apps Challenge 2017

NASA poziva sve zainteresirane da postanu dio tih znanstvenih istraživanja na taj način da joj pomognu u rješavanju brojnih globalnih izazova.

Također kažu da ovo nije samo vezano uz aplikacije jer za rješavanje izazova možete koristiti robotiku, vizualizaciju podataka, hardver, dizajn i brojne druge metode i tehnologije.

Novosti vezane uz događanje možete pratiti na Facebook stranici NASA Space Apps Challenge 2017 Pula.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam