Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2011. 00:55

STS-135 

Atlantis poletio i poveo iPhone u svemir

Atlantis poletio i poveo iPhone u svemir

Space Shuttle Atlantis provodi svoje posljednje dane u svemiru. Zadnji operativni Space Shuttle uspješno je lansiran iz svemirskog centra Kennedy, vodeći na posljednju povijesnu misiju STS-135, zapovjednika Chris Fergusona, pilota Douga Hurleya, te specijaliste misije Sandy Magnus i Rexa Walheima.
Obzirom da smo u prošlim tekstovima već rekli dosta o tome što sve astronauti prevoze u višenamjenskom Raffaello spremniku, ovom ćemo prilikom samo dodati kako pored sve silne znanstvene opreme, namirnica i rezervnih dijelova za ISS, Atlantis u svemir nosi i jedan iPhone.
Naime, teksaška kompanija Odyssey Space Research razvila je jednu aplikaciju za pametne Appleove telefone, koja će astronautima pomoći u praćenju i bilježenju znanstvenih podataka. Eto, možda je ovo prvi korak do trikordera, pametne spravice bez koje niti jedan junak Star Treka ne putuje u svemir. Imamo osjećaj kako Apple likuje ovih dana.

VIDEO - Posljednje lansiranje space Shuttlea Atlantis

Posljednje povijesno lansiranje Space Shuttlea proteklo je u najboljem redu. Shuttle se zadnji puta vinuo put svemira, čime se zatvara jedno blistavo poglavlje u povijesti svemirskih istraživanja i agencije NASA.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam