Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2014. 14:25

CES 2014 

VIDEO: Sonyev nosivi HDTV

Sony je na sajmu prikazao zanimljive naočale futurističkog dizajna nalik na Oculus Rift.

VIDEO: Sonyev nosivi HDTV

Dok se Oculus Rift VR naočale još uvijek nalaze u fazi prototipa, Sony je na CES 2014 sajmu prikazao svoju inačicu, koja će se uskoro naći u prodaji po cijeni od 732 eura (5.552 kn). Valja naglasiti da se ovdje ne radi o gaming uređaju opremljenog s ogromnim brojem senzora pokreta, koji omogućuje VR igranje kakvo će ponuditi Oculus Rift, jer Sony ovaj nosivi prizvod reklamira kao "nosivi HD televizor", što znači da je prije svega namijenjen gledanju video sadržaja, mada se dakako može koristiti i za igranje klasičnih igara poput standardnog monitora.  

No to ne znači da pomoću ovih naočala možete gledati samo ravno ispred sebe, jer one također posjeduju senzor pokreta, pa kretnje glave gore-dolje i lijevo-desno omogućuju puni pregled scene koju gledate.

Naočale su teške samo 320 grama, a dizajnirane su tako da se mogu koristiti i ako nosite naočale.

Ovaj gadget punog imena Sony HMZ-T3W omogućuje vidno polje od 170 stupnjeva, koje se kreira pomoću dva HD prikaza na razlučivosti od 720p za svako oko.

Ekran je veličine od 0,7 inča u dijagonali, te posjeduje gumb s donje strane kojim možete izoštravati fokus.

Rezultat svega ovog je slika koja odgovara gledanju 750-inčnog ekrana (platna) s udaljenosti od 20 metara ili 60-inčnog 3D TV-a s udaljenosti od 1,52 m.

Na CES sajmu posjetitelji su mogli gledati demo u kojem voze motocikl kroz ruralni krajolik i svi su uglavnom bili oduševljeni.

Cijena nam djeluje prilično visoka, no ako s ovim dobivate vlastito kino, teško ih je zbog toga kritizirati, barem dok se ne pojavi cijena Oculus Rifta. 

Izvori: India today, IGN

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam