Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.09.2017. 13:33

IFA 2017 

VIDEO: Nosivi subwoofer na vašem zapešću

Ovaj neobični gadget stvorit će vam fizički osjet vibracija tijekom slušanja glazbe.

VIDEO: Nosivi subwoofer na vašem zapešću

Nakon uspješne prošlogodišnje crowdfunding kampanje na Kickstarteru tijekom koje je skupio nešto manje od 600 tisuća eura, njemački startup Lofelt želi pronaći partnere koji će njegov nosivi subwoofer Basslet donijeti na retail tržište, pa je stoga iskoristio ovogodišnji IFA 2017 sajam u Berlinu za dodatnu promociju.

Lofelt je tvrtka koja želi proizvoditi haptičke uređaje koji "uzvraćaju" dodir, odnosno stvaraju fizičke osjećaje na tijelu korisnika. Basslet je prvi takav proizvod, a u osnovi se radi o gadgetu koji izgleda poput pametnog sata, no ne posjeduje nikakav zaslon, već služi za prenošenje vibracija basa iz glazbe na tijelo korisnika, čime biste tijekom slušanja glazbe iz svojeg pametnog telefona mogli dobiti dio iskustva nalik na koncertnu dvoranu u kojoj vas basovi doslovce udaraju u tijelo i pojačavaju ukupni dojam.

Basslet_Exploded

Obzirom da se Basslet nosi na ruci, vibracije basova koje stvara su lokalizirane na to područje tijela, no mnogi koji su ga isprobali kažu da je naše tijelo vrlo sposobno u "zavaravanju", pa ćete nakon kratkog vremena dobiti osjećaj kao da vas basovi "lupaju" znatno većom površinom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Gadget se putem web stranice tvrtke prodaje po cijeni od 129 eura (960 kn), no nećemo reći da je preskup i nepotreban sve dok ga ne budemo u prilici isprobati. Zanima nas hoće li Lofelt uskoro predstaviti i neke druge proizvode poput subwoofer odjeće ili subfoofer remena koji bi nas mogli znatno više "protresti".  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam