Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2014. 13:55

CES 2014 

VIDEO: LifeLogger kamera prepoznaje sve

Ovaj nosivi gadget u kombinaciji sa servisom u oblaku pamti sve i prepoznaje lica.

VIDEO: LifeLogger kamera prepoznaje sve

Obzirom da već imamo Google Glass (dobro, nemamo ga još doslovce, ali uskoro), postavlja se pitanje kojeg će nam vraga još jedna kamera na glavi.

Startup tvrtka Lifelogger Corp. misli da može bolje od Googlea, pa je na CES 2014 sajmu prikazala svoj gadget, nosivu kameru LifeLogger, koju možete nositi na traci za glavu, kao ogrlicu ili je zakačiti na odjeću, te joj je osnovna namjena snimanje svijeta kojim se krećete, te streaming filmova na servis u oblaku.

Dakle rekli bismo da ne nudi ništa posebno, no servis u oblaku joj je prilično pametan.

On je u stanju čitati tekst, prepoznavati imena ulica na znakovima, pa čak i prepoznavati lica ljudi, kao i njihov glas. Drugim riječima, sustav će vam omogućiti da znate gdje ste se kretali određeni dan, s kime ste se družili i gdje točno u snimljenom materijalu možete pronaći video s određenom osobom.

lifelogger

Znači kad stignete kući, upalite računalo i krenete u pregledavanje snimljenog materijala, na jednom ekranu ćete imati lokacijske podatke, video, prepoznavanje lica, glasa, teksta, mape, pa s jednim jedinim klikom miša možete pronaći točan trenutak u filmu koji pretražujete.

Tvrtka vjeruje kako će njihov proizvod koji nazivaju "budućnošću proširene memorije" (future of augmented memory) biti jako zanimljiv ljudima koji puno putuju, kao i za edukacijske svrhe, no mi bismo rekli da će se njime posebno koristiti oni koji nam vole zadirati u privatnost.

Ako se pitate zbog čega je netko išao razvijati nešto što se može postići Googleovim pametnim naočalama, razlog tome možda leži u tome što je Google decidirano izjavio kako nikada neće omogućiti prepoznavanje lica Google Glassom (mada za to treba pitati i developere aplikacija), pa je ekipa LifeLoggera u tome pronašla svoju tržišnu nišu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam