Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2012. 16:09

Pametni TV adapter 

VIDEO: Infinitec Pocket TV pretvara svaki TV u Smart TV

Ovaj malac bi vas mogao na neko vrijeme odvratiti od kupnje Smart TV-a.

VIDEO: Infinitec Pocket TV pretvara svaki TV u Smart TV

Tvrtka Infitec predstavila je na Kickstarteru svoj projekt Pocket TV, koji omogućuje da svaki "glupi" televizor pretvorite u Smart TV.

U osnovi se radi o mini računalu veličine USB sticka koje radi na Android 4.0 Ice Cream Sandwich OS-u, a omogućuje pokretanje Android aplikacija, uz čiju pomoć na svojem TV-u možete "streamati" video, slušati glazbu, igrati Android igre, koristiti društvene mreže, pregledavati vijesti, raditi na raznim dokumentima, primati i slati e-poštu, koristiti Google Maps, surfati, te uživati u mnogim drugim aplikacijama.

Pocket TV u sebi posjeduje 1 GHz ARM Cortex 9 CPU procesor, Mali-400 MPO GPU procesor, 512 MB RAM-a, 4 GB interne memorije (proširivo na 32 GB pomoću microSD kartice, Wi-fi 802.11 b/g/n, USB 2.0 utor, HDMI 1.3 izlaz, a u planu je da ga nadograde i Bluetoothom.

Dimenzije uređaja su 86 x 31 x 14 mm, a težina mu iznosi samo 35 grama.

Između ostaloga, ovaj malac je u stanju reproducirati video sadržaje HD kvalitete 1080p, a uz njega ćete dobiti i mali daljinski upravljač, dok ćete kao opciju moći dodatno kupiti posebni "daljinac" koji na sebi ima čitavu mini tipkovnicu. Pored toga, njime ćete moći upravljati i preko svojeg pametnog telefona, a poslužit će i univerzalni daljinski za TV.

Infitec je za pokretanje masovne proizvodnje na Kickstarteru zatražio 100 tisuća dolara početnih sredstava, no ta je svota dosegnuta već prvi dan objave, tako da bi se ovaj proizvod mogao vrlo brzo naći na komercijalnom tržištu. 

Dobra vijest za sve koji u skorije vrijeme još nemaju namjeru kupovati pametne televizore, no mogla bi malo naljutiti Samsung, LG, Toshibu, Sony i ostale proizvođače koji su netom započeli agresivnu kampanju promidžbe Smart TV-a.

VIDEO - Infinitec Pocket TV

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam