Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.08.2017. 13:24

IFA 2017 

VIDEO: ASUS Windows MR headset za 449 eura

ASUS je na sajmu službeno predstavio svoju inačicu Windows Mixed Reality headseta.

VIDEO: ASUS Windows MR headset za 449 eura

Nakon što je Microsoft lansirao svoj Windows MR sustav za miješanu stvarnost, pojavili su se i prvi proizvodi. Nakon Della koji je predstavio svoj Dell Visor headset, uvodnu konferenciju na IFA 2017 sajmu iskoristio je ASUS koji je predstavio svoju inačicu pod nazivom ASUS Windows Mixed Reality headset.

Već na prvi pogled može se vidjeti da je ASUS puno truda uložio u "poligonalni" dizajn, pa njegov headset doista djeluje primamljivo i ozbiljno, a kako je težak manje od 400 grama, vjerujemo da ga neće biti nikakav problem držati duže vrijeme na glavi i zabavljati se uz aplikacije proširene i miješane stvarnosti. Pored toga ASUS naglašava da dolazi s antibakterijskom zaštitom, a tu je i preklopivi vizir koji vam omogućuje da u bilo kojem trenutku jednostavno maknete zaslon ispred očiju i vratite se u "stvarni svijet", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se tehničkih podataka tiče, unutar headseta se nalaze dva 2,89-inčna zaslona razlučivosti od 1440 x 1440 piksela (po oku), što vam u kombinaciji stvara 3K (288x1440) rezoluciju uz svjetlinu od 100 nita. Frekvencija osvježavanja zaslona iznosi 90 Hz, a od senzora su tu žiroskop, akcelometar, magnetometar i P-senzori. Na headsetu se nalaze i 2 kamere, koje omogućuju da prostor "gledate" na isti steroskopski način kao što ga vidite vlastitim očima (barem tako kažu), a služe i umjesto senzora za praćenje kretnji u šest smjerova, što je po Asusu bolje jer omogućuje jednostavni i brzi setup za koji je dovoljno manje od 10 minuta.

ASUS Windows MR Headset specifikacije

Headset se na PC spaja kabelom koji HDMI 2.0 konektor (za zaslon) i USB 3.0 (za podatke), a ASUS kaže da ćete ga moći spojiti na mnoga računala s i7 procesorom, uključujući i njihove laptope s novim Intelovim procesorima 8. generacije. Obzirom da je Microsoftov developerski headset tražio Intel Desktop i7 (6+ Core) ili AMD Ryzen 7 1700 (8-Core, 16 threads) te grafičke kartice NVIDIA GTX 980/1060 ili AMD Radeon RX 480 (8GB) kao minimum, vjerojatno ćete prema tim specifikacijama trebati posjedovati adekvatni PC da biste mogli uživati u miješanoj stvarnosti. Ovisno o jačini vašeg PC-a, aplikacije će raditi u 60 ili 90 sličica u sekundi (fps).

Što se softvera tiče, Asusov headset (i svi drugi na Windows MR) platformi će biti podržan od Steama, a Microsoft kaže da na aplikacijama i igrama već radi više od 300 njegovih partnera, što znači da vam sadržaja neće nedostajati. Cijena headseta će u Europi iznositi 449 eura a mi jedva čekamo kada će nam ga naši prijatelji iz Asusa poslati da ga isprobamo u Vidilabu. Stay tuned!

Što je na IFA 2017 konferenciji u headsetu još govorio ASUS, možete pogledati u ovom videu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam