Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.11.2017. 12:44

Nvidia Research 

VIDEO: AI kreira izmišljena fotorealistična lica

Dva Nvidijina algoritma se svađaju u procesu izrade izmišljenih lica koja izgledaju kao prava.

VIDEO: AI kreira izmišljena fotorealistična lica

Znanstvenici Nvidia Researcha razvili su AI za generiranje ljudskih lica pod nazivom GAN (generative adversarial network) koji se temelji na umjetnim neuralnim mrežama, a za to koristi dva algoritma, jedan koji se koristi za generiranje faca i drugi koji "prigovara" rezultatima i ima ulogu savjetnika. Tek nakon što se oba algoritma usaglase u svojim mišljenjima dobiva se konačni rezultat, fotorealistično lice koje je izmišljeno mada djeluje kao pravo te djeluje kao neka "celebrity" osoba, što možete vidjeti u ovom videu.

Kako bi pokrenuli AI, Nvidijini znanstvenici su "nahranili" GAN s podatkovnom bazom fotografija poznatih osoba iz kojih je umjetna inteligencija potom kreirala nepostojeća lica.

Ideja ovog projekta je bila da lica kreirana AI-em izgledaju realnije ukoliko na njima rade dvije "sukobljene strane", što se pokazalo kao dobar potez, jer i mnoge ljudske kreacije nastaju kao plod rada timova u kojima se nalaze osobe suprotnih stavova.

Nvidia smatra da će ovakav AI biti koristan developerima za stvaranje likova u igrama kao i filmašima koji se bave CGI-em.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam