Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.02.2015. 14:27

DDR4 

Transcend lansira 4 vrste DDR4 memorije

Poznati proizvođač memorije izdaje nove biznis, server, laptop i desktop RAM module.

Transcend lansira 4 vrste DDR4 memorije

RAM memorija koja se temelji na DDR3 tehnologiji trebala bi sve više odumirati, jer ju polako zamjenjuje DDR4, pa se svako malo pojavljuju proizvođači koji je imaju u svojoj ponudi.

Na žalost, glavna prepreka za veće širenje je mali broj procesora koji ju podržavaju. Zapravo, jedino Intelovi high-end i Core i7-500 Haswell-E procesori posjeduju memorijske kontrolere s podrškom za DDR4 na tržištu desktop računala, dok na serverskom podršku pruža samo Xeon E5-2600 v3 serija.

Drugim riječima, novu memoriju trenutno mogu koristiti samo hardcore radne stanice, serveri i gamerska računala, te se ne vidi da bi se to moglo promijeniti u skoro vrijeme.

No tvrtku Transcend to očito ne muči previše, jer je ovih dana odlučila izdati čak četiri tipa DDR4 RAM memorije: UDIMM, RDIMM, ECC-DIMM i ECC SO-DIMM module.

UDIMM i RDIMM moduli su namijenjeni serverima, a DIMM  je standardna forma za obična PC računala, dok se SO-DIMM-ovi obično nalaze u prijenosnicima ili u manjim serverima, kao i u HTPC multimedijskim sustavima.

RAM moduli i kitovi rade na 2.133 MHz, te mogu pružiti do 17 GB/s memorijske propusnosti, a najbolje performanse ćete dobiti na Haswell-E "CPU-ready" X99 matičnim pločama, kao i uz Intel Xeon E5-2600 v3 serverski procesor. 

Popis Transcendovih novih DDR4 modula

DDR4 moduli Transcend

Izvor: Transcend

Vezani sadržaji
Ključne riječi memorija RAM DDR4 Transcend
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam