Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.09.2011. 16:00

iPhone 5 

Samsung želi zabraniti prodaju iPhonea 5

Reuters javlja kako Samsung razmatra poduzimanje pravnih koraka s ciljem zabrane prodaje iPhonea 5 u svijetu dok se ne utvrdi koristi li samsungove patente.

Samsung želi zabraniti prodaju iPhonea 5

Prema pisanju Reutersa, neimenovani izvor iz Samsunga javio im je kako Samsung Electronics Co priprema tužbu protiv Applea s ciljem zabrane prodaje iPhonea 5, obzirom da poput iPhonea 4, kopira njihov produkcijski dizajn.

Traženje zabrane prodaje iPhonea 5 je zapravo produženje optužnog prijedloga koji je Samsung predao sudu tijekom prošlog tjedna, u kojem se tvrdi da je Apple iskopirao njihova rješenja zaštićena patentom.

Mada u ovoj pravnoj sapunici Apple za sada bolje stoji, jer je izborio privremenu zabranu prodaje Galaxy Tab 10.1 tableta u gotovo svim zemljama EU i Australiji, tužbe koje je protiv njih pokrenuo Samsung mogle bi dovesti do privremenih mjera zabrane prodaje iPhonea 4, pa čak i do mogućeg odgađanja plasiranja iPhonea 5 na tržište, naravno ukoliko sud zaključi da je i Apple krao od Applea, kao što je Apple krao od Samsunga.

Ukoliko bi Samsung uspio dobiti barem jednu privremenu presudu u svoju korist, analitičari predviđaju kako bi to moglo natjerati ove dvije kompanije za stol, kako bi sporazumno odustali od tužbi u zamjenu za neke ustupke, o kojima nećemo nikada ništa saznati, osim ako se WikiLeaks ne dočepa kakvog ekskluzivnog dokumenta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam