Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.10.2012. 12:33

Samsung 

Rekordni profiti prodaje Galaxy telefona

Samsung objavio rekordne profite u prošlom tromjesječju zaključno s rujnom ove godine.

Rekordni profiti prodaje Galaxy telefona

Samsungov rekordni profit za prošlo tromjesečje ove godine iznosi 5,9 milijardi dolara, što je 91% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Robert Yi, šef odjela za investicijske relacije Samsunga, izjavio je kako njihovi Galaxy S III pametni telefoni (ali i svi drugi Galaxy uređaji), predstavljaju ključ ovakvog rekordnog povećanja profita, usprkos poslovnom okruženju u kojem globalna financijska situacija stvara velike brige u SAD-u i Europi.

"Bez obzira na sve, mi nastavljamo ostvarivati rekordna povećanja kvartalnih profita", kaže Yi.

Osim u domeni pametnih telefona, Samsung je povećanja profita ostvario i u odjelu za proizvodnju ekrana za 19% u odnosu na prošlu godinu, pa je i taj segment njegovog poslovanja postao profitabilan.

S druge strane, analitičari usprkos ovakvim fantastičnim rezultatima, smatraju kako mnogo toga vezanog uz Samsung stvara neizvjesnost, posebice slučaj s pravnom sapunicom u vezi Applea, koji je do sada izborio najznačajnije pobjede, posebice onu u SAD-u, što će Samsung koštati plaćanje 1,9 milijardi dolara odštete, te zaprijetiti prodaji uređaja u toj zemlji, dok ih s druge strane pobjede na sudovima u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj mogu malo ohrabriti.

"Neizvjesnost u vezi patentnih tužbi s Appleom odražava se na dionice", kaže Eon Nam-Joong, iz tvrtke Consus Asset Management.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung Rekord profiti Galaxy SIII
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam