Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.03.2012. 15:06

Nokia 

PureView tehnologija dolazi na Windows telefone

Mobiteli s 41 megapikselnom kamerom uskoro i na Windows Phone platformi.

PureView tehnologija dolazi na Windows telefone

Nokia je na ovogodišnjem MWC sajmu privukla puno pažnje sa svojim pametnim telefonom Nokia 808 PureView koji radi na platformi Symbian Belle.

Naravno, najjači adut ovog mobitela je fantastična kamera opremljena Carl-Zeiss optikom od čak 41 megapiksela, što je apsolutni rekord u svijetu kamera na mobitelima, a ni mnogi profesionalni digitalni fotoaparati se baš ne mogu previše hvaliti s tolikom „MP brojkom“.

Najnovija informacija iz Nokije govori o tome da će se PureView tehnologija integrirati i na nove Nokijine Windows Phone pametne telefone, no još nema nikakvih informacija kada bi se trebali pojaviti prvi modeli.

Da se ne radi o glasini već službenoj najavi svjedoči izjava starijeg potpredsjednika Jo Harlowa, koji je za finski časopis Aamuleti izjavio: "Nokia će PureView tehnologiju integrirati u svoje buduće Windows Phone uređaje. Ne mogu precizirati kada će to biti, no nećete morati čekati predugo".

Uglavnom, sada nam je jasno kako će novi Nokijini pametni telefoni na Windows Phone platformi sadržavati impresivne kamere, što će im biti jaki adut za natjecanje na tržištu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam