Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.03.2015. 10:49

AndEX Live CD 

Pokrenite Android 5.0.2 Lollipop na svojem PC-u

Novi AndEX Live CD operativni sustav temeljen na Androidu omogućuje vam da na svojem računalu uživate u najnovijem Googleovom mobilnom OS-u.

Pokrenite Android 5.0.2 Lollipop na svojem PC-u

Arne Exton, entuzijast iz zajednice otvorenog koda, objavio je na Sourceforgeu datoteke za svoj novi AndEX Live CD operativni sustav, koje možete preuzeti i instalirati na svoj PC s CD-a ili USB sticka, pa ćete na kako kaže, "većini laptopa" i mnogim desktop PC računalima, moći koristiti najnoviji Android 5.0.2 Lollipop OS.

Ova distribucija sadrži specijalan Arneov Linux kernel 3.10.58-exton-android-x86+, koji uključuje podršku za NTFS datotečni sustav, te posjeduje i neke dodatne drivere.

Ako ste do sada već koristili Android na svojem PC-u, vjerojatno ste se služili poznatim Android x86 projektom koji se također temelji na Android OS-u, no AndEX podiže stvar na novu razinu, jer će vam omogućiti da na svojem računalu umjesto "starog" 4.4 Kit Kata vrtite najnoviju inačicu Googleovog Androida 5.0.2. Lollipop.

andex

AndEX uključuje sve standardne aplikacije s Androida poput Google Chromea, Google Mapsa, Google Calendara, kao i neke dodatne alate koji će vam olakšati korištenje i instaliranje aplikacija poput predinstaliranog Aptoide App Store programa.

Arne navodi da je instalacija vrlo jednostavna, no upozorava da AndEX neće raditi na starijim računalima, odnosno da trebate imati "moderniji PC", no ne precizira o kojim se hardverskim komponentama radi, pa ćete morati sami provjeriti hoće li vam instalacija proraditi.

AndEX (Android) x86 Lollipop Live CD možete preuzeti na ovoj poveznici. 

Izvor: SourceForge

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam